İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Lianyungang kentinde düzenlenen Küresel Kamu Güvenliği İşbirliği Forumu kapsamında bir dizi ikili görüşme gerçekleştirdi.
Forum marjında Malezya İçişleri Bakanı Saifuddin Nasution Bin İsmail ile bir araya gelen Sağlam, iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin daha da güçlendirilmesi ve bölgesel güvenliğe katkı sunacak iş birliği imkânlarını değerlendirdi.
Etkinlik kapsamında düzenlenen Polis Ekipmanları Tanıtım Sergisine de katılım sağlayan Sağlam, yeni teknolojik gelişmeleri uluslararası delegasyonlarla birlikte yerinde inceledi.
Bakan Yardımcısı Sağlam ayrıca;
-
Macaristan İçişleri Bakan Yardımcısı Matyas Hegyaljai ile güvenlik alanındaki güçlü ilişkilerin ilerletilmesi,
-
Arjantin’in Entre Ríos Eyaleti Güvenlik ve Adalet Bakanı Néstor Roncaglia ile organize suçlarla mücadelede iş birliğinin derinleştirilmesi,
-
Moğolistan Adalet ve İç Güvenlik Bakanı Munkhbaatar Lhagva ile sınır aşan suçlarla mücadele ve ikili ilişkilerin geliştirilmesi,
-
Kamboçya İçişleri Müsteşarı Keo Vanthorn ile güvenlik alanında ortak adımların atılması,
-
Rusya Federasyonu Genel Başsavcı Vekili Petr Gorodov ile güvenlik ve iş birliğinin güçlendirilmesi konularında görüşmeler gerçekleştirdi.
İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam’ın temaslarında, başta kamu güvenliği ve sınır aşan suçlarla mücadele olmak üzere birçok alanda yeni iş birliği imkânlarının ele alındığı bildirildi.