Adana’da kamuoyunun yakından takip ettiği Seyhan ve Çukurova Belediyesindeki imar usulsüzlüğü ve rüşvet davası görülmeye başlandı.
Yüreğir Belediye başkanı Ali Demirçalı’nın da aralarında bulunduğu 38 sanığın yargılandığı dava, Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 12. celsesiyle devam ediyor. Dava, Seyhan ve Çukurova belediyelerinde gerçekleştiği iddia edilen imar usulsüzlüklerine dayanıyor.
İddianamede sanıklar hakkında “rüşvet” ve “resmî belgede sahtecilik” suçlamaları yöneltilirken, savcılık 6 yıldan 17 yıla kadar hapis cezası talep ediyor. Ali Demirçalı için ise “rüşvet vermek” suçundan 4 yıldan 12 yıla kadar hapis istemi bulunuyor.
Duruşmanın bugünkü oturumunda dikkat çeken gelişmeler yaşandı. Ali Demirçalı’nın mevcut iki avukatına ek olarak, Battal Özer de vekâlet alarak savunma heyetine katıldı. Özer, dosyayı incelemek için yeterli zamanı olmadığını belirterek mahkemeden süre talep etti.
Sanık avukatları ayrıca dosyada eksiklikler bulunduğunu ileri sürerek yeniden bilirkişi raporu hazırlanmasını istedi. Savunma tarafı, mevcut delil ve incelemelerin yetersiz olduğu tezini yineledi.
Mahkeme heyeti, taleplerin ardından duruşmaya öğle arası verdi. Yargılamanın öğleden sonraki oturumda devam etmesi bekleniyor.
Davanın ilerleyen saatlerde nasıl bir seyir izleyeceği ve mahkemenin savunma taleplerine ilişkin vereceği karar merakla bekleniyor.