Adana Dahil 22 İlde FETÖ Operasyonu: 128 Şüpheli Gözaltına Alındı

Adana Dahil 22 İlde FETÖ Operasyonu: 128 Şüpheli Gözaltına Alındı

İçişleri Bakanlığı koordinesinde, FETÖ'ye yönelik 22 ilde gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonlarda 128 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonlar, Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ile Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinasyonunda, il jandarma komutanlıklarınca yürütüldü.

Adana, Aksaray, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Isparta, İstanbul, İzmir, Kırıkkale, Konya, Kütahya, Mersin, Sinop, Tokat ve Trabzon'da düzenlenen operasyonlarda yakalanan şüphelilerden 51'i tutuklanırken, 14 kişi hakkında adli kontrol tedbiri uygulandı. Diğer şüphelilerle ilgili adli işlemlerin ise sürdüğü bildirildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin, örgütün güncel yapılanması içerisinde faaliyet gösterdikleri, örgüt yöneticileriyle irtibat kurdukları, örgütle bağlantılı olduğu değerlendirilen sözde yardım kuruluşlarına finans sağladıkları ve sosyal medya hesapları üzerinden örgütün propagandasını yaptıkları iddiasıyla haklarında işlem başlatıldığı belirtildi.

Operasyonlar sırasında çok sayıda örgütsel doküman ile dijital materyale de el konuldu. Elde edilen delillerin soruşturma dosyalarına dahil edilerek incelemeye alındığı öğrenildi.

İçişleri Bakanlığı, operasyonların koordinasyonunda görev alan jandarma personeline, Cumhuriyet Başsavcılıklarına ve emeği geçen tüm birimlere teşekkür ederek, terör örgütlerine yönelik mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

 

Görüşlerinizi Bildirin

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.

DİĞER HABERLER