Adana’da Dev Uyuşturucu Operasyonu: Milyonlarca Hap Üretimi Engellendi

Adana’da Dev Uyuşturucu Operasyonu: Milyonlarca Hap Üretimi Engellendi

Adana Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Seyhan ilçesinde uyuşturucu madde üretimi ve ticaretine yönelik yürütülen kapsamlı çalışma büyük bir operasyonla sonuçlandı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin titizlikle yürüttüğü çalışmalar kapsamında; sentetik ecza üretiminde kullanıldığı değerlendirilen 1 iş yeri, 1 depo ve 3 araçta arama yapıldı. Yapılan aramalarda adeta bir üretim tesisi ortaya çıkarıldı.

Operasyonda:

  • 703 bin 43 adet sentetik ecza,
  • 2 ton 259 kilogram üretimde kullanılan etken madde,
  • 3 milyon 999 bin adet boş kapsül,
  • Çok sayıda üretim makinesi,
  • 40 rulo şeffaf plastik ve folyo ele geçirildi.

Ele geçirilen etken maddelerle yaklaşık 5 milyon 793 bin 846 adet sentetik ecza üretilebileceği değerlendirildi. Bu rakam, operasyonun büyüklüğünü gözler önüne serdi.

Gerçekleştirilen operasyon kapsamında 9 şüpheli gözaltına alındı. Şahısların emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Yetkililer, özellikle gençleri hedef alan uyuşturucu suçlarına karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurgularken, operasyonu gerçekleştiren emniyet ekiplerine de teşekkür etti.

 

Görüşlerinizi Bildirin

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.

DİĞER HABERLER