Adana’nın Seyhan ilçesi Dağlıoğlu Mahallesi’nde silahlı saldırıda bir dolmuş şoförü yaşamını yitirdi.
Adana Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, 26 Ağustos 2025 günü saat 22.05 sıralarında 1978 doğumlu O.G., dolmuş kullanırken silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan şoför, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Olayın failleri olan 2000 doğumlu ve çeşitli suçlardan 9 kaydı bulunan A.Ö. ile 2003 doğumlu, 7 suç kaydı bulunan C.T.’nin yakalanması için Adana İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri geniş çaplı çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda şüpheliler, Şırnak’ın Silopi ilçesinde yakalandı.
Gözaltına alınan iki zanlı, 12 Eylül 2025 tarihinde sevk edildikleri adli mercilerce tutuklandı.
Adana Valiliği Basın Açıklaması
Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında yer alan, Seyhan ilçemiz Dağlıoğlu Mahallesi’nde bir dolmuş şoförünün direksiyon başında uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesi olayı ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.
26.08.2025 günü saat 22.05 sıralarında, dolmuş şoförü 1978 doğumlu O. G. uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır şekilde yaralanmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiştir.
Olayın failleri 2000 doğumlu, çeşitli suçlardan 9 kaydı bulunan A. Ö. ve 2003 doğumlu, 7 suç kaydı bulunan C. T. Adana İl Emniyet Müdürlüğümüzün titizlikle yürüttüğü çalışmalar neticesinde Şırnak ili Silopi ilçesinde yakalanmış ve 12.09.2025 günü sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.