Adana’da Kaçak Yapılaşmaya Karşı Kararlı Mücadele

Adana’da Kaçak Yapılaşmaya Karşı Kararlı Mücadele

Adana’da sahil bölgeleri ve su kenarlarındaki kaçak yapılaşmaya karşı sıkı tedbirler alınmaya başladı. Seyhan Baraj Gölü çevresinde mevzuata aykırı olarak inşa edilen yapılara geçit verilmiyor.

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, yaptığı açıklamada, “Devlete ait alanların izinsiz kullanımına asla izin veremeyiz. Adana, hukuk devleti ilkesinin geçerli olduğu bir şehir ve bu kurallar burada da tavizsiz şekilde uygulanacaktır.” dedi.

“Adanalılar Sahillerine Yeniden Kavuşuyor”

Yıllarca halkın erişimine kapalı tutulan sahil şeritlerinin kaçak yapılarla işgal edildiğini, bu alanlarda hem hizmet kalitesinin düşük hem de erişimin sınırlı olduğunu söyleyen Vali Köşker, “Vatandaşlarımızın denizle buluşması engellenmişti. Şimdi bu alanları gerçek sahibi olan halkımıza geri kazandırıyoruz. Kamusal alanları kişisel ranta dönüştüren anlayışa artık izin yok.” ifadelerini kullandı.

Seyhan Baraj Gölü’nde Büyük Denetim

Vali Köşger, Seyhan Baraj Gölü çevresinde 2029 parselin detaylı biçimde incelendiğini, sahil şeridinde tespit edilen 179 kaçak yapıdan 138’inin yıkıldığını belirtti.

Vali Köşger'in açıklamaları şu şekilde;

Bu kadar geniş kapsamlı bir inceleme ilk kez yapılıyor. Ruhsatsız yapılar ve kamu arazileri üzerindeki izinsiz yerleşimler tek tek tespit ediliyor. Göz ardı edilen bu alanlar artık kontrol altına alınacak.

Bu sadece bugünün değil, Adana’nın yarınının da korunmasıdır. Doğal yapıyı, turizm değerini ve toplumsal yaşam alanlarını korumak hepimizin sorumluluğudur.

Bu mücadele sadece devletin değil, toplumun da görevidir. Hep birlikte kamu düzenini, doğamızı ve ortak alanlarımızı koruyabiliriz.'

 

Görüşlerinizi Bildirin

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.

DİĞER HABERLER