Adana’dan İstanbul’a, Mardin’den Trabzon’a 72 ilde Uyuşturucu Operasyonu

Adana’dan İstanbul’a, Mardin’den Trabzon’a 72 ilde Uyuşturucu Operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, başta Adana olmak üzere 72 ilde son bir hafta içinde düzenlenen geniş çaplı uyuşturucu operasyonlarına ilişkin detayları kamuoyuyla paylaştı.

Bakan Yerlikaya, zehir tacirlerine göz açtırmamak için kararlılıkla sürdürülen çalışmalar kapsamında tonlarca uyuşturucu madde ve milyonlarca uyuşturucu hapın ele geçirildiğini duyurdu.

352 kilo uyuşturucu, 4 milyonun üzerinde hap ele geçirildi

Bakanlık koordinasyonunda yürütülen operasyonlarda:

  • 352 kilogram uyuşturucu madde,

  • 4 milyon 158 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, söz konusu miktarların milyonlarca insanın sağlığını tehdit etmesinin önüne geçildiğini vurguladı.

970 şüpheli gözaltında

Cumhuriyet Başsavcılıkları’nın talimatları doğrultusunda; Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlarda 970 şüpheli yakalandı. Zanlıların sorgularının sürdüğü öğrenildi.

72 ilde dev operasyon

Operasyonlarda;

  • 1.487 ekip,

  • 3.712 personel,

  • 14 hava aracı,

  • 52 narkotik dedektör köpeği görev aldı.

Adana’dan İstanbul’a, Mardin’den Trabzon’a kadar toplam 72 ilde eş zamanlı baskınlar düzenlendi.

Yerlikaya: “Uyuşturucu insanlığın en büyük düşmanıdır”

Bakan Yerlikaya, açıklamasında uyuşturucu ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Uyuşturucu, insanlığın en büyük düşmanıdır. Zehir tacirleriyle, ülkemiz ve insanlık adına mücadele etmeye devam edeceğiz.”

 

Görüşlerinizi Bildirin

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.

DİĞER HABERLER