2014-2019 yılları arasında Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Hüseyin Sözlü, son günlerde kamuoyunda tartışılan yolsuzluk iddialarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Sözlü, açıklamasında mevcut Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı sert sözlerle eleştirdi.
Sözlü, Karalar’ın geçmişte kamuoyuna yansıyan iddiaları yeniden gündeme getirerek “yalan ve iftira” üzerinden algı oluşturduğunu savundu. Zeydan Karalar'ın 2019 seçimlerinin hemen ardından çeşitli medya toplantıları ve suç duyurularıyla eski dönemi hedef aldığını belirten Sözlü, açılan davalarda tüm sanıkların beraat ettiğini vurguladı.
“Zafer sarhoşluğuyla itibar suikastçılığına soyunan Zeydan Karalar, olmayan kuyular ve haksız ödemeler iddiasıyla temaşa sanatı etkinlikleri yapmıştı. O dönem de yalan söylüyordu, bugün de yalan söylüyor.” ifadelerini kullanan Sözlü, Karalar hakkında sosyal medya üzerinden yürütülen destek kampanyalarının ise “algı operasyonu” olduğunu belirtti.
Açıklamasında, Zeydan Karalar’ın suçlamaları sonrası yargıya taşınan davada tüm sanıklar hakkında beraat kararı verildiğini de belirten Sözlü, ilgili mahkeme kararına dair dosya numaralarını da paylaştı:
Sözlü, açıklamasını “Zeydan Bey’in hayatı böyledir: Karakolda doğru söyler, mahkemede şaşar.” sözleriyle sonlandırdı.