İstanbul Merkezli 6 İl ve Norveç’te Dev Uyuşturucu Operasyonu: 365 Kilo Uyuşturucu Ele Geçirildi, 26 Gözaltı

İstanbul Merkezli 6 İl ve Norveç’te Dev Uyuşturucu Operasyonu: 365 Kilo Uyuşturucu Ele Geçirildi, 26 Gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli olarak 6 ilde ve Norveç’in Oslo kentinde uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik büyük bir operasyon düzenlendiğini duyurdu. Ortak operasyonlar kapsamında, yurt içinde yapılan çalışmalarda toplam 365 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı:

"Operasyonda 26 uyuşturucu madde taciri şüpheli yakalandı. Bunlardan 17’si tutuklandı, 7’si hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer şüphelilerle ilgili işlemler devam ediyor."

Uluslararası İş Birliğiyle Gerçekleştirildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik, İstihbarat ve İnterpol Şube Müdürlüklerince yürütülen çalışmalar neticesinde; İstanbul merkezli olarak Niğde, Mersin, Adana, Konya, Muğla ve Norveç Oslo’da eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi.

Operasyon kapsamında:

  • 257 kilogram skunk,

  • 108 kilogram kokain,

  • Muhtelif miktarda metamfetamin

  • ve 2 adet hassas terazi ele geçirildi.

"Her Sokakta Biz Varız!"

Bakan Yerlikaya, operasyonu koordine eden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na, İstanbul Valisi’ne, İl Emniyet Müdürü’ne ve görev alan polis ekiplerine teşekkür ederek şu mesajı verdi:

"Küresel bir felaket olan uyuşturucuyla mücadele yalnızca bir güvenlik meselesi değildir, yarınlarımızın da meselesidir. Her sokakta, her caddede, her köşe başında biz varız! Zehir tacirlerine göz açtırmıyoruz. Evlatlarımızın geleceğini karartmalarına müsaade etmiyoruz, etmeyeceğiz!"

Uyuşturucuyla mücadelede kararlılık mesajı veren Bakan Yerlikaya, operasyonların aralıksız süreceğini vurguladı.

 

Görüşlerinizi Bildirin

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.

DİĞER HABERLER