Kadın Kooperatiflerinden Rektör Prof. Dr. Tuncel’e Ziyaret

Kadın Kooperatiflerinden Rektör Prof. Dr. Tuncel’e Ziyaret

Rektör Prof. Dr. Tuncel: “Sadece Teknik Bilgi Olarak Değil, Özellikle Kırsal Alanlarda Kadınların Ürettiklerini Pazarlama Konusunda da Kadın Kooperatiflerinin Yanındayız”


Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen KOOP-DES Programı kapsamında destek alan Adana İli’nde faaliyet gösteren 14 kadın kooperatifi temsilcisi ve Adana Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel’i makamında ziyaret ederek proje ve üretilen ürünler hakkında bilgi verdi.


Ticaret Bakanlığı kooperatif ve üst kuruluşlarının üretim ve istihdama katkısı olacak yatırım projelerinin desteklenmesi, faaliyetlerinde etkinlik ve verimliliğin sağlanması, teknoloji ve yeni üretim tekniklerinden yararlanmalarına katkıda bulunulması, rekabet güçlerinin artırılması ve bireysel tasarrufların uygun kooperatif girişimcilik modelleri ile ekonomiye kazandırılması amacıyla gerçekleştirdiği KOOP-DES kapsamında Adana İlinde Çukurova Üniversitesinin hem proje hazırlanması hem de yürütülmesi aşamasında destek olduğu 14 kadın kooperatifi proje kapsamında desteklenmeye hak kazandı.


Rektör Prof. Dr. Tuncel Danışma Kurulunda Yer Alıyor

Çukurova Üniversitesinden öğretim üyelerinin mentörlüğünde bazı kadın kooperatiflerine farklı tarımsal ürünlerinin üretilmesine yönelik iyi tarım uygulamaları eğitimi ile yenilikçi ürünlerin üretilmesi için teknik destek sağlandı. Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’in danışma kurulunda yer aldığı Kadın Kooperatifleri Üst Birliğinde, ÇÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazan Koluman Üst Kurul Koordinatörü olarak tüm kadın kooperatiflerinin çalışmalarını koordine etti.


14 Kadın Kooperatifi Ticaret Bakanlığı’ndan Hibe Desteği Aldı

Hibe desteği alan 14 kadın kooperatifi temsilcileri ve Adana Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz, desteklenen kooperatiflerin ürünlerinden Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’e takdim ederek, kooperatifleri hakkında bilgi aktardı. 

Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Toros Kadın İnsiyatifi, İstihdam, Çevre, Kültür İşletme Kooperatifi, Verim Kadın İnsiyatifi İstihdam Çevre Kültür İşletme Kooperatifi, S.S. Kıvılcım Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, S.S. Gülen Yüzler Kadın Tüketim Kooperatifi Tüketim Kooperatifi, S.S. Kadıneli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, S.S Güneşin Kadınları Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, S.S Meryem Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, S.S Güçlü Kadınlar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, S.S Murtçular Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, S.S. Karataş Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, S.S Yumurtalık Denizin Kızları Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, S.S Zeytindalı Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Toros Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Güney Adana Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi başkanları katılım gösterdi.


Ticaret İl Müdürü Ekiz: “Bakanlığımız Tarafından Verilen Destek Kooperatiflerde Sinerji Yarattı”

Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz KOOP-DES kapsamında kuruluş, işleyiş ve denetimleri Ticaret Bakanlığınca gerçekleştirilen, ortaklarının çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ve kadın emeğini değerlendirme amacı güden kooperatifler ve üst kuruluşlara yönelik verilen hibe desteği ile kadınların üretime değer kattıklarını söyledi. 


Kooperatif Temsilcileri Rektör Prof. Dr. Tuncel’e Ürettikleri Ürünleri Tanıttı

Rektör Prof. Dr. Tuncel ise kadınların her alanda desteklenerek ekonomiye katkı sağlamalarının önemli olduğuna değinerek, kadınların Türkiye’de ekonomiye katılım oranının arttırılması gerektiğini ifade etti. Prof. Tuncel, Üniversitemiz mentörlüğünde bir kadın kooperatifi tarafından üretilen keçi sütü sabunu ile ilgili olarak “Üniversitemizin bilimsel birikimini özellikle kırsal alanların kalkınmasına yönelik projelerde yoğun olarak kullanmasını ve kadınların istihdamını artıracak her çalışmayı önemsiyor ve destekliyoruz. Üniversitemiz sadece teknik bilgi olarak değil bunun yanı sıra özellikle kırsal alanlarda kadınların ürettiklerini pazarlama konusunda da Kadın Kooperatiflerinin yanında olacaktır.” dedi.  


Bakanlık tarafından yapılan çalışmaya destek konusunda ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Prof. Dr. Tuncel, “Kadınların ekonomik olanaklara erişimlerini, istihdam olanaklarından daha fazla yararlanmalarını sağlamak çok büyük önem taşıyor.” dedi. 

Konuşmaların ardından Kadın kooperatifleri temsilcileri ürettikleri ürünler hakkında bilgi vererek Rektör Prof. Dr. Tuncel’e hediye etti. Ziyaret anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.


 

Görüşlerinizi Bildirin

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.

DİĞER HABERLER