Narin Güran cinayeti davasında yeni bir gelişme yaşandı. Sanık Nevzat Bahtiyar’ın avukatı Ali Eryılmaz, yaptığı yazılı açıklamayla davadan çekildiğini duyurdu.
Eryılmaz, kararını “vicdani bir sorumluluk” olarak nitelendirirken, sürecin perde arkasında yaşanan gerilimleri de kamuoyuyla paylaştı.
“Bu, bir vekillikten çekilmek değil; inancımın sınandığı bir süreç”
Ali Eryılmaz, açıklamasında hem meslektaşına hem de müvekkiline yönelik ağır eleştirilerde bulundu. “Bugün sadece bir vekillik görevinden değil, inancımın ve meslek onurumun sınandığı ağır bir yükten çekiliyorum” diyen Eryılmaz, Nevzat Bahtiyar’ın savunmasını artık sürdüremeyeceğini belirtti.
Eryılmaz, kararının ardında, davanın sona ermesinin ardından “hakikati savunmaktan kaçınan” bir meslektaşının tutumunun yattığını vurguladı. Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Sosyal medyanın acımasız koridorlarında tek başıma mücadele ederken, şahsıma yönelik linç kampanyalarına karşı suskun kalması bir yana, o linci örgütleyenlerle kurduğu dostluklar, yüreğimde derin bir yara açmıştır.”
“Bardağı taşıran, ‘Narin’i Nevzat öldürdü’ ses kaydı oldu”
Eryılmaz, davadan çekilme kararının asıl nedenini de açıkça ifade etti. İddiaya göre, davada birlikte görev aldığı bir avukata ait olduğu ileri sürülen bir ses kaydında “Narin’i Nevzat öldürdü” ifadesi yer alıyor. Eryılmaz, bu durumun savunmanın temellerini sarstığını dile getirerek şu sözleri kullandı:
“Bir savunmanın temelini oluşturan güven, kendi yol arkadaşımız tarafından dinamitlenmiştir. En acısı ise, tüm bu yaşananları bilen müvekkilim ve ailesinin, bu onur kırıcı ihanet karşısında derin bir sessizliğe bürünerek beni yalnız bırakmasıdır.”
“Yanımda olması gerekenlerin gölgesi bile üzerime düşmedi”
Avukat Eryılmaz, yaşadığı hayal kırıklığını duygusal bir dille anlattı. “Yanınızda olması gerekenlerin gölgesi bile üzerinize düşmüyorsa, o savaşta daha fazla kalınamaz” diyen Eryılmaz, hem mesleki hem de vicdani olarak bu davayı sürdürmenin imkânsız hale geldiğini söyledi.
“Narin için mücadelem sürecek”
Eryılmaz, davadan çekilmesine rağmen adalet arayışını sürdüreceğini de açıkladı. “Bu, bir pes ediş değil” diyen avukat, Narin Güran cinayetine dair bildiği detayları Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı ile paylaşmaya devam edeceğini belirtti:
“Narin Davası'nda, Narin için yapmış olduğum ve yapacağım çalışmalarla elde ettiğim bilgiler doğrultusunda, dışarıda kalan veya başka suçlardan yargılanan kişilerin de yargı önüne çıkarılması için ihbarlarda bulunmaya devam edeceğim.”
Kaynak: Ali Eryılmaz’ın kişisel açıklaması
Hazırlayan: Adana Kulis Haber Merkezi
Tarih: 16 Ekim 2025