Yüreğir Belediye Meclisi 31 Temmuz'da Yeniden Sandık Başına Gidiyor

Yüreğir Belediye Meclisi 31 Temmuz'da Yeniden Sandık Başına Gidiyor

Adana Valiliği, daha önce gerçekleştirilen Yüreğir Belediye Başkan Vekilliği seçimine ilişkin yargı kararı doğrultusunda yeni bir seçim süreci başlattı.

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, Adana Cumhuriyet Başsavcılığının 7 Nisan 2026 tarihli yazısına istinaden İçişleri Bakanlığının 21 Nisan 2026 tarih ve 967 sayılı onayıyla görevden uzaklaştırıldı.

Bunun üzerine 29 Nisan 2026 tarihinde yapılan Yüreğir Belediye Meclisi toplantısında Meclis Üyeleri Cafer Boyraz ile Tarık Özünal belediye başkan vekilliği için aday oldu. Üçüncü tur oylama sonucunda Cafer Boyraz Belediye Başkan Vekili olarak seçildi.

Ancak Tarık Özünal'ın vekili Avukat Erdinç İpek tarafından açılan dava kapsamında, Adana 2. İdare Mahkemesi 21 Temmuz 2026 tarih ve 2026/1042 Esas sayılı kararıyla, üçüncü tur oylamada 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 45. maddesi ile Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği'nin 13. maddesinde düzenlenen gizli oy ilkesine uyulmadığı gerekçesiyle yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

Valilik, mahkeme kararını dikkate alarak belediye başkan vekili seçiminin yeniden yapılmasını uygun gördü. Buna göre Yüreğir Belediye Meclisi, 31 Temmuz 2026 Cuma günü saat 10.00'da Yüreğir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda toplanacak. Toplantıda, mahkeme kararına konu olan üçüncü tur oylamaya katılan adaylar arasında belediye başkan vekili seçimi yeniden gerçekleştirilecek.

Valiliğin yazısında, toplantının 5393 sayılı Belediye Kanunu hükümleri doğrultusunda meclis birinci başkan vekilinin, onun bulunmaması halinde ikinci başkan vekilinin, onun da bulunmaması halinde en yaşlı meclis üyesinin başkanlığında yapılacağı ifade edildi.

 

Görüşlerinizi Bildirin

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.

DİĞER HABERLER